Het opvoedspreekuur

Positief opvoeden

Opvoeden doet ieder op zijn eigen manier. Ouders bepalen bijvoorbeeld zelf wat ze belangrijk vinden om bij kinderen aan te moedigen.
Toch is er een aantal basisvaardigheden die elk kind in zijn of haar leven nodig heeft. Ouders hebben daarbij een belangrijke rol. Zo is het voor een gezonde ontwikkeling van kinderen belangrijk dat ze zelfvertrouwen ontwikkelen en voldoende zelfredzaam zijn. Positief Opvoeden volgens de methode Triple P kan daarbij helpen.

Positief opvoeden werkt

Positief opvoeden volgens de methode Triple P is ruim 30 jaar geleden ontwikkeld in Australië. Het programma is gebaseerd op vele jaren van onderzoek naar de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en heeft bewezen dat het werkt. Het programma wordt in veel landen over de hele wereld gebruikt en er zijn al veel opvoeders mee geholpen.

Positief opvoeden in Heerhugowaard

Verschillende instellingen en beroepskrachten in Heerhugowaard doen mee aan Positief Opvoeden zoals het Sociaal Plein Jeugd en Gezin, de Jeugdgezondheidszorg, (school)maatschappelijk werk en instellingen voor jeugdzorg. Zij werken allemaal vanuit dezelfde pedagogische principes en verzorgen een of meer onderdelen van Positief Opvoeden, Triple P. Ook peuterspeelzalen, kinderopvang en de basisscholen kunnen informatie en advies geven.

Afspraak maken

Opvoeders kunnen elke werkdag terecht om een afspraak te maken voor het Opvoedspreekuur bij het Sociaal Plein op Parelhof 1.
Of telefonisch via 14 072 (kies Heerhugowaard)

Het Opvoedspreekuur is gratis. Op de website van positief opvoeden kun je direct online advies krijgen. www.postiefopvoeden.nl