Cursus “Hellup, mijn kind kan niet zonder” weer van start in Schagen

Geplaatst op: 17/03/2015

Brijder organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Deze cursus ‘Hellup, mijn kind kan niet zonder’ vindt plaats op de Zuiderweg 25 in Schagen en duurt vijf avonden. De cursusavonden zijn op donderdag 19 maart en 2, 9 en 16 april 2015. Daarna zal er een terugkombijeenkomst worden gepland.

Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg.

De cursus
De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen.
De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek.

Een aantal van de doelen:
- Verbeteren van communicatie binnen het gezin.
- Grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag.
- Ouders de regie in het gezin terug laten krijgen.

Meer informatie
Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder een kennismakingsgesprek met de cursusleiding.
Cursusdata: Donderdag 19 maart, 2, 9 en 16 april 2015
Groepsgrootte: 12 deelnemers
Opzet: 5 avonden van 17.00 tot 19.00 uur
Aanmelden: 088 – 358 22 60 of preventie@brijder.nl
Locatie: Zuiderweg 25 (2de etage) 1741 NA Schagen

Meer informatie over de cursus: data en plaatsen, vindt u op www.brijderjeugd.nl