Jongeren Preventie Plan

Geplaatst op: 24/06/2014

Het gaat even niet lekker, je hebt vragen over school, thuis, seksualiteit, zwangerschap, drugs of over vrienden. Je hebt hulp nodig vanwege ruzies thuis, pesten of bijvoorbeeld bij het niet kunnen vinden van werk of de juiste opleiding. Het Jongeren Preventie Plan (JPP) van het CJG kan je helpen!

 

Het JPP is een kortdurende, intensieve hulpvorm voor jongeren (10- 23 jaar) en, indien nodig, hun ouders. Na aanmelding neemt een medewerker van het JPP binnen 2 werkdagen contact op om een eerste afspraak te maken. Samen wordt gekeken wat er aan de hand is, en onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn om te komen tot een oplossing.

 

Samen maken we een plan waarin alle afspraken staan die we maken. De medewerker van het JPP praat niet alleen over problemen, maar pakt de problemen samen met jou aan. Bijvoorbeeld samen naar instanties gaan, praten met school en soms gaan we ook met alle betrokkenen om tafel en maken we een gezinsplan (1Gezin, 1Plan).

 

De ondersteuning vanuit het JPP duurt zo kort mogelijk, maar zo lang als noodzakelijk. Het JPP is onderdeel van het CJG en werkt samen met scholen, leerplichtambtenaar, jongerenwerkers, het maatschappelijk werk en de jeugdhulpverlening.

 

Heb jij een vraag of probleem en wil jij je aanmelden voor hulp van het JPP?

Neem dan contact op met:

CJG Heerhugowaard: 072 5721222

Of direct met de medewerker van het JPP: 06 26572581 of stuur een mail naar cjg@heerhugowaard.nl t.a.v. het JPP

 

Alle diensten van het CJG zijn gratis, dus ook het JPP!