Cursus Positief Opvoeden

Geplaatst op: 26/03/2014

Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin Heerhugowaard start donderdag 15 mei de cursus Positief Opvoeden. De opvoeding van kinderen is een belangrijke taak. Voor ouders/opvoeders kan opvoeden een uitdaging zijn en is het soms zwaar. Simpele, duidelijke tips krijgen over hoe om te gaan met lastig gedrag is heel prettig. De cursus Positief Opvoeden geeft deze tips. De cursus wordt gehouden in het Centrum voor Jeugd en Gezin Heerhugowaard, Taxuslaan 34

Wat komt er aan bod tijdens de cursus?

De cursus bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten waarin ouders/opvoeders informatie ontvangen en een aantal opvoedingsvaardigheden leren. Ouders/opvoeders leren:

  • oorzaken herkennen van gedragsproblemen
  • gewenst gedrag bij kinderen stimuleren
  • om te gaan met ongewenst gedrag

Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van een DVD en krijgt men een praktisch werkboek. Vanaf de eerste bijeenkomst gaan de ouders/opvoeders met het werkboek thuis aan de slag. In de slotbijeenkomst bespreekt men hoe het gaat en maakt men een plan voor de toekomst.

Voor welke ouders/opvoeders?

De cursus Positief Opvoeden is bedoeld voor ouders/opvoeders met één of meerdere kinderen (van 2 tot 12 jaar) met gedragsproblemen thuis, op school, in een club of met vriendjes én die behoefte hebben aan meer begeleiding bij de opvoeding.

Data, tijdstip en locatie 

Data : donderdag 15, 22 mei, 5, 12 en 19 juni 2014
Tijdstip : 19.30-22.00 uur
Locatie : Centrum voor Jeugd en Gezin, Taxuslaan 34, 1702 SC Heerhugowaard
Kosten : Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden

Meer informatie en aanmelden 

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-0100557. Na aanmelding zal de trainer contact met u opnemen om middels een telefonische intake samen te beoordelen of de cursus recht doet aan uw vragen.