Cursus voor kinderen (8-12 jaar) van ouders met psychiatrische problemen

Geplaatst op: 26/03/2014

GGZ Noord-Holland-Noord organiseert in samenwerking met Triversum een cursus voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen. Tijdens deze cursus vinden kinderen herkenning, begrip en steun en leren zij om te gaan met de moeilijke situatie thuis en de reacties uit hun omgeving. De bijeenkomsten vinden plaats in Alkmaar. De eerstvolgende groep start 12 mei a.s. Kijk voor meer informatie op www.ggz-nhn.nl

Kinderen van ouders met psychiatrische problemen (KOPP) kunnen zich door de problemen thuis onzeker, angstig of schuldig voelen. Ook zullen deze kinderen niet altijd begrijpen wat er thuis aan de hand is. Soms nemen kinderen ook taken van de ouder over, waardoor hij/zij dan vaak niet meer aan zichzelf toe komt. Voor deze kinderen is het goed om te praten met anderen die in dezelfde situatie zitten.

De cursus is voor kinderen van 8 tot 12 jaar uit de regio Noord-Kennemerland. De activiteiten tijdens de groepsbijeenkomsten variëren van samen iets leuks doen tot het uitwisselen van ervaringen en praten aan de hand van thema’s. Bij voldoende aanmeldingen gaat de groep op 12 mei a.s. van start, van 15.30 uur tot 17.00 uur. De groep is een preventieve groep en geen therapiegroep.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie en aanmelding contact opnemen met GGZ Noord-Holland-Noord, mevrouw M. Huider via telefoonnummer: 06-10159988.