Gratis workshop voor kinderen van ouders die gaan scheiden (of gescheiden zijn)

Geplaatst op: 28/05/2019

Als ouders gaan scheiden, scheiden de kinderen mee. Alles wat vertrouwd was, verandert ineens. Kinderen kunnen in deze onzekere periode een steuntje in de rug goed gebruiken. Daarom kunnen ze gratis meedoen aan de workshop ‘de kinderen scheiden mee’ (gebaseerd op het Zandkastelenprogramma).

De workshop ‘de kinderen scheiden mee’ is bedoeld voor alle kinderen tussen de 6 en de 12 jaar van wie de ouders gaan scheiden of al gescheiden zijn.
Samen gaan maximaal 10 kinderen op een speelse en creatieve manier aan de slag. Door samen te praten, te spelen en te knutselen komen verschillende onderwerpen aan bod. Zo krijgen de kinderen handvatten om met de echtscheiding om te gaan en kan het de verwerking op gang brengen.

Het duurt 3½ uur en aan het einde van de workshop geven de kinderen een presentatie aan hun ouders.

Voorafgaand is er een aparte ouderbijeenkomst. Ouders krijgen dan informatie over de inhoud van de workshop voor de kinderen.

De workshop kan alleen doorgaan als er voldoende aanmeldingen zijn.

Ouderavond: dinsdag 11 juni 2019 van 20.00-21.00 uur
Waar: GGD, gemeentehuis Heerhugowaard, Parelhof 1

Kinderworkshop: woensdag 19 juni 2019 13.30-16.30 uur aansluitend presentatie door de kinderen voor de ouders: 16.30-17.00 uur
Waar: GGD, gemeentehuis Heerhugowaard, Parelhof 1

Kosten: aan deze workshop zijn voor ouders en kinderen geen kosten verbonden.
Aanmelden: u kunt aanmelden via het cursusbureau van de GGD: https://www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen-en-bijeenkomsten/cursussen/workshop-de-kinderen-scheiden-mee-(6-t-m-17-jaar)