KOPP-KVO 8-12 jaar

Geplaatst op: 16/01/2018

Naar schatting telt Nederland zo’n 500.000 ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Als een ouder een psychisch en/of een verslavingsprobleem heeft, dan worden kinderen thuis vaak met stresssituaties geconfronteerd. Daarom bieden Brijder, de GGZ NHN en Triversum voor deze kinderen de KOPP/KVO groep aan.

Kinderen voelen vaak goed aan dat het niet goed gaat met hun ouder en reageren daar allemaal anders op. Sommige vragen extra aandacht, anderen schamen zich of nemen teveel taken en verantwoordelijkheid op zich. Hierdoor lopen zij een verhoogd risico op overbelasting en kunnen zij op den duur zelf problemen gaan ontwikkelen.
Om deze kinderen verder op weg te helpen bieden Brijder, GGZ NHN en Triversum de KOPP/KVO groepen. Belangrijke ingrediënten van deze doe-praatgroepen zijn: het bieden van onderlinge (h)erkenning, het wegnemen van irreële gedachten en het ontschuldigen van zowel kind als ouder. Dit doen zij door inzicht te verschaffen in emoties die de kinderen kunnen hebben, handvatten mee te geven hoe zij met de thuissituatie om kunnen gaan, de weerbaarheid te versterken en kennis te vergroten in de problematiek van hun ouder(s).
Daarnaast merken kinderen dat zij niet de enige zijn, kunnen zij hun verhaal kwijt en kennismaken met kinderen met soortgelijke ervaringen.
Binnenkort start in Heerhugowaard weer een doe-praatgroep (8-12 jaar) voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. De groep bestaat uit 8 kinderbijeenkomsten van anderhalf uur op doordeweekse dagen na school en daarnaast zijn er 2 ouderbijeenkomsten.

Waar?

Heerhugowaard gemeentehuis (15.15-16.45 uur)

Wanneer?

Kindergroep:
Don 1 februari
Don 8 februari
Don 15 februari
Don 22 februari
Don 8 maart
Woe 14 maart
Woe 28 maart
Woe 4 april

Oudergroep:
Woe 31 januari en don 5 april (9.30-10.30 uur)

Voor meer informatie en aanmelding:

Triversum: Klant Contact Centrum: 072 5140400
On-line: www.triversum.nl Petra Poland: ppoland@triversum.nl 06- 23116109